· 

De Magie van Dankbaarheid: Een Reis van Pijn naar Licht

Vannacht had ik een spirituele ervaring die me diep raakte, en ik wil deze graag met jullie delen. Het begon allemaal met het lezen van een boek dat me volledig in zijn greep hield: *Het enige dat ertoe doet* van Neale Donald Walsch. In zijn boek schrijft Walsch over de kracht die we hebben om onze gedachten en emoties te veranderen, zelfs over gebeurtenissen uit het verleden. Hij stelt dat we altijd een keuze hebben in welke emoties we willen beleven, zowel in het nu als in het verleden.

 

Deze gedachte liet me niet los. Het leek bijna te mooi om waar te zijn: dat je de emotionele lading van je verleden kunt herschrijven. Ik begon me af te vragen wat er mogelijk zou zijn als ik deze kracht in mijn eigen leven kon toepassen.

 

De afgelopen jaren heb ik intensief gewerkt aan het verwerken van mijn verleden. Ik ben opnieuw door alle pijn en verdriet gegaan, heb geprobeerd anders naar de gebeurtenissen te kijken, en er een ander verhaal van te maken. Het idee dat ik niet vast hoef te houden aan de emoties die standaard naar boven komen, maar dat ik bewust kan kiezen voor andere, positieve emoties, intrigeerde me enorm. Wat zou het bevrijdend zijn als ik negatieve gebeurtenissen uit het verleden kon overschrijven met positieve emoties.

 

Walsch benadrukt dat dankbaarheid een van de meest krachtige positieve emoties is die we kunnen gebruiken. Hij introduceert ook de ‘Wet van Herroepen’, waarbij je de emoties die je destijds voelde kunt omzetten in andere emoties door die diep te ervaren tijdens een herbeleving van de gebeurtenis. Terwijl ik dit las, dacht ik: "Hoe kan dit mogelijk zijn bij iets als PTSS, waarbij reacties in een split second naar boven komen?"

 

Maar vannacht, in het stille uur van de nacht, gebeurde er iets magisch. Ik werd wakker en de woorden uit het boek kwamen weer in mijn gedachten. Zoals ik altijd doe wanneer ik niet kan slapen, liet ik mijn geest rusten en verbond me met mijn Ziel. Het begrip dankbaarheid kwam bij me op, en ik voelde diep in mij een onverwachte dankbaarheid voor de tijd die mijn PTSS me heeft gegeven om mijn innerlijke wereld te verkennen en te transformeren. Voordat ik het wist, bevond ik me opnieuw in een van de meest pijnlijke momenten uit mijn verleden: de afwijzing door mijn ouders, het moment dat ze besloten me niet meer te willen zien.

 

De frustratie, boosheid en het verdriet overspoelden me opnieuw, maar toen gebeurde er iets bijzonders. Ik besefte dat ik deze krachtige negatieve energie kon transformeren met dankbaarheid. Door diep van binnen dankbaar te zijn, kon ik de gebeurtenis anders bekijken en de energie omzetten naar liefde en licht. Terwijl ik dat deed, voelde ik een intense verbinding tussen mijn geest, ziel en lichaam. Een krachtige golf van liefde en licht raasde door me heen, en ik werd boven mezelf uitgetild. Ondanks de enorme kracht die ik voelde, was er een diepe stilte en vrede in mij—een gevoel dat ik nog nooit eerder had ervaren.

 

Ik bevond me in een heldere, krachtige lichtstraal die niet alleen voor mij was, maar ook voor iedereen die betrokken was bij die pijnlijke gebeurtenis. Ik voelde hoe deze liefde en dit licht zich naar hen uitbreidde, en een golf van blijdschap overspoelde me terwijl ik genoot van dit bovennatuurlijke gevoel.

 

Gedreven door deze ervaring, besloot ik een ander pijnlijk moment uit mijn verleden onder de loep te nemen: het moment waarop de bedrijfsarts me niet meer geloofde en ik zo wanhopig was dat ik tegen de vangrail of een vrachtwagen wilde rijden. Ik keerde terug naar dat moment en probeerde opnieuw dankbaarheid te voelen. Tot mijn verbazing voelde ik me dankbaar voor zijn handelen, omdat het me dwong diep naar binnen te keren en te helen. Op dat moment voelde ik opnieuw diezelfde magische transformatie. De wanhoop en ontreddering van toen werden getransformeerd in stralend licht en liefde. Ook deze energie was in eerste instantie voor mezelf, maar ik voelde dat ik het mocht delen met iedereen die bij die gebeurtenis betrokken was.

 

Deze ervaring heeft me laten zien dat het mogelijk is om zelfs de meest intense negatieve emoties te transformeren in liefde en licht, door de kracht van dankbaarheid. Het was een moment van diepe transformatie dat me heeft geleerd dat we onze pijn kunnen omzetten in iets moois, iets helends, voor onszelf en voor anderen.

 

 

Dit is de magie van dankbaarheid: de kracht om onze realiteit te herschrijven, om pijn om te zetten in liefde, en om onze ziel, geest en lichaam te verbinden in een diepe, helende vrede.